اجتماعی > محیط زیست

افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس/ لزوم خودداری از فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی



به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی نارنجی رنگ از افزایش سرعت وزش باد نسبتا شدید تا شدید و افزایش ارتفاع امواج دریای خلیج فارس و عمان طی روزهای پیش‌رو خبر داد و در ادامه آورده است: در روز دوشنبه (۲۶ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، روز سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه (۲۸،۲۷ و ۲۹ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان و خلیج فارس، روز جمعه (۳۰ آذرماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، خلیج فارس و تنگه هرمز و روز شنبه (۱ دی‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، تنگه هرمز و شرق خلیج فارس افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۸ نات و بیشتر و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی تا ۱.۸ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۱.۸ متر پیش‌بینی می‌شود.

از این رو احتمال غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی وجود دارد.

در این راستا سازمان هواشناسی کشور نسبت به منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه کرده است.

همچنین سازمان هواشناسی با صدور هشدار هواشناسی نارنجی‌رنگ دیگری از افزایش شدید گرادیان فشاری خبر داد و در ادامه آورده است: وزش باد شدیدِ شمالیِ سرد، گردو خاک، در نواحی مستعد توفان گرد و خاک و با احتمال توفان شن در نوار شرقی خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی کرمان و شرق هرمزگان از روز یک‌شنبه (۲۵ آذرماه) شروع می‌شود و تا پیش از ظهر دوشنبه (۲۶ آذرماه) ادامه دارد.

از این رو، احتمال خیزش گرد و خاک و کاهش شدید دید، کیفیت هوا و دما، انسداد محورهای مواصلاتی بین شهرها و روستاها به سبب کاهش دید، احتمال اختلال در انتقال نهاده‌های انرژی، اختلال در ناوگان عمومی جاده‌ای، ریلی و هوایی، سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت و احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات وجود دارد.

در این راستا سازمان هواشناسی کشور نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری و در صورت ضرورت استفاده از ماسک و پوشش زمستانی، صرفه جویی و مدیریت در مصرف حامل‌های انرژی، احتیاط در تردد جاده‌ای، خودداری در انجام پروازهای سبک شامل هواپیماهای آموزشی، گلایدر و بالگرد، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، محافظت از محصولات کشاورزی و سالن‌های پرورشی، عایق بندی، مراقبت از کندوها و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا