استانها > بوشهر

طلاب کار بزرگی در دوران کرونا انجام دادند



به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری یکشنبه شب در آئین رونمایی از کتاب دلارس در کتابخانه خلیج فارس بوشهر با تبریک به مناسبت میلاد آسمانی حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها) گفت: کارهای بزرگ در طول تاریخ بسیارند، اما برخی از آن‌ها دارای ویژگی «کلمه طیبه» هستند، یعنی کارهایی که منشأ تحول و آفرینش در جهان آینده‌اند. این نوع کارها و نیز گزارش رویدادها اهمیت بالایی دارند، زیرا ما باید از هر دو نوع واقعه گزارش دقیقی تهیه کنیم تا آیندگان از آن مطلع شوند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه گزارش کارهایی که منجر به تحولات اساسی می‌شوند، بسیار ضروری است افزود: به همین دلیل، تاریخ اسلام و تاریخ ایران به دلیل عدم توانایی در تهیه گزارش‌های دقیق در هر دو دسته از وقایع، آسیب‌های زیادی دیده است. در برخی موارد، به دلیل عدم گزارش مستند از وقایع تاریخی، روایت‌هایی متضاد شکل گرفته و این باعث ایجاد تعارضات مفهومی شده است.

امام جمعه بوشهر ابراز داشت: به عنوان مثال، در مورد ولادت حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله‌علیها)، تحقیقی از طرف آستان قدس انجام دادم و متوجه شدم هیچ روایت مستندی در این زمینه موجود نیست. در حالی که برای موالید دیگر، روایت‌های مستند و دقیقی وجود دارد، برای این واقعه چنین گزارشی پیدا نمی‌شود. به همین دلیل، آیت‌الله مرعشی نجفی جایزه‌ای تعیین کردند تا هر کس بتواند گزارشی در این باره پیدا کند.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز کرد: همچنین، در مورد جریانات علمی دوران امام صادق (علیه‌السلام) نیز باید بررسی دقیقی انجام شود، زیرا این دوره تحولی در عرصه معارف و بویژه علم تجربی به‌وجود آورد. بررسی دلایل و عواملی که منجر به شکل‌گیری این تحول شد، واجد اهمیت است، متأسفانه، در بسیاری از این موارد، گزارش‌های کمیاب و نادقیقی وجود دارد که باعث شده ما از فهم درست تاریخ و تحولات آن عقب بمانیم.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در ایام کرونا، کار بزرگی توسط طلاب جوان انجام شد تصریح کرد: آن‌ها با وجود خطرات بسیار، وارد میدانی شدند که شفاف و معین بود، بسیاری از خانواده‌ها جرأت نمی‌کردند فرزند بیمار خود را به بیمارستان ببرند، اما این طلاب به یاری آن‌ها شتافتند، آن‌ها خود را در معرض خطر قرار دادند تا بتوانند به دیگران کمک کنند، این اقدام از جنبه‌های فردی و اجتماعی بسیار ارزشمند است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: از جمله نتایج این همکاری، دلگرمی کادر پزشکی بود که احساس کردند تنها نیستند و روحانیت در کنار آن‌هاست. این همکاری در ایجاد محیطی روحی و روانی برای بیماران نیز بسیار تأثیرگذار بود و موجب شد تا آن‌ها احساس کنند که حمایت اجتماعی و معنوی وجود دارد.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: به‌طور کلی، این تجارب نشان‌دهنده اهمیت همکاری در جامعه و مستندسازی وقایع برای نسل‌های آینده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: موضوع کمک به دیگران، به‌ویژه هنگامی که کسی به بیمارستان می‌رود، تنها یک عمل دکوری نیست، این کار ریشه در متن دین و شخصیت انسانی دارد و نمایانگر عبور از خود به دیگران است، این یک جهاد واقعی است، حال این سوال مطرح می‌شود که آیا این کار محدود به یک واقعه تاریخی خاص است یا اینکه از نوع دوم، یعنی آفرینش و تحول، محسوب می‌شود؟ به وضوح، این امر نشان می‌دهد که عنوان «اهل علم» که برخی به روحانیت نسبت می‌دهند، هرچند درست است، اما واژه‌ای ناقص است. روحانیت لازمه جهاد را در عرصه‌های مختلف به عهده دارد؛ جهاد علمی، جهاد پژوهشی، جهاد مدیریتی، و جهاد اجتماعی. جهاد در عرصه علم و فناوری و نیز در خدمت به دیگران و تبیین معارف.

وی بیان داشت: اگر گزارش و ارائه چنین اقداماتی وجود نداشته باشد، این تلاش‌ها در تاریخ حبس می‌شود، در تاریخ استان بوشهر، وقایع زیادی در باتلاق زمان و تاریخ باقی مانده‌اند، به عنوان مثال، در سال ۱۲۹۴، زمانی که انگلستان به بوشهر حمله کرد، این حمله چهار بار اتفاق افتاد، در آخرین بار، لشکری از منطقه دشتی به کمک رئیس‌علی دلواری و علما آمدند، واقعیت جالب این است که این لشکر در منطقه خورموج مریض و قریب به ۲ هزار نفر بیمار شدند، گزارشی که دارم نشان می‌دهد هر ۶ نفر، یک نفر سالم و پنج نفر بیمار بودند، و این یک نفر وظیفه پرستاری را به عهده داشت، به همین دلیل، رئیس‌علی دلواری نتوانست مورد حمایت قرار گیرد.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: آیا انگلیسی‌ها به خاطر جلوگیری از حمایت به لشکر رئیس‌علی، ویروس آنفولانزا را پخش نکردند؟ در حالی که هیچ کجای دیگر بوشهر آنفولانزا وجود نداشت، تنها در این منطقه چنین شیوعی مشاهده می‌شد، گزارشی وجود ندارد که نشان دهد در تنگستان یا دشتستان این بیماری رایج بوده است.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که ما در این تهاجم تنها یک شهید به نام رئیس‌علی دلواری را می‌شناسیم و هیچ گزارشی از سایر شهیدان یا جانبازان نداریم. ما هیچ عکسی از خود رئیس‌علی دلواری نداریم، تعقیب کردم و دریافتم که تنها سه عکس از وی وجود دارد، از این سه، دو تا معدوم شده و یک عکس در دست انگلیسی‌هاست، تلاش‌هایی که برای به‌دست‌آوردن اسناد بیشتر انجام دادم به نتیجه نرسید.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: گزارش یک حادثه تحول‌آفرین بدون مستندات تاریخی، ادبیات مبارزاتی و اشعار حماسی، نادر است، ما تنها شعارهای بسیار کوتاهی از نبرد داریم و نقش زنان در این زمینه نیز فقط به یک گزارش محدود می‌شود که نشان می‌دهد آن‌ها باید به کوه‌ها پناه ببرند، اما نقش واقعی زنان در پشتیبانی از این مبارزات کجاست؟

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: به همین خاطر، مقوله گزارش یک موضوع راهبردی و استراتژیک برای تاریخ است و کارهایی که عزیزان انجام می‌دهند، تکمیل‌کننده این جهاد است.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: موضوع جهاد در عرصه سلامت و جهاد در تبیین، هر دو از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، این اقداماتی که عزیزان در اینجا انجام می‌دهند، کمتر از آن جهاد سلامت نیست، اگر این عزیزان تلاش نمی‌کردند، ممکن بود در گفتار بمانند و نتوانند گنجینه‌های علمی و فرهنگی را به نمایش بگذارند، این کار، یک اقدام بسیار مهم است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان کرد: یکی از کارهای بزرگ در استان، معرفی و بیان تألیفات علمای این استان از زمان ابن نوح سیرافی تا اکنون است، رونمایی از این کتاب یک اقدام عظیم محسوب می‌شود و تنها یک نفر، مرحوم آقا بزرگ تهرانی، این کار را انجام داد. او با تألیف کتاب «ضریعه» به ارزیابی کتابخانه‌های بمبئی، کلکته، نجف و دیگر مکان‌ها پرداخت.

وی با بیان اینکه عملکرد جبهه فرهنگی انقلاب را باید در فضایی ملی و استانی مورد توجه قرار دهیم گفت: این کار بسیار مهم است، چون به عمق تاریخی این مرز و بوم می‌پردازد و گزارشی از تاریخ معاصر را آغاز می‌کند. امیدوارم این تلاش‌ها عمیق‌تر و دقیق‌تر به ثمر برسند تا افرادی که زنده هستند، بتوانند گزارش‌هایی از تجربیات خود ارائه دهند.

در این آئین از کتاب «دلارس» پیرامون خاطرات خدمت رسانی طلاب جهادی استان بوشهر در بیمارستان، در ایام همه‌گیری کرونا با حضور نماینده ولی فقیه در استان بوشهر رونمایی شد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا