هنرمندی نباشد تولید محتوا از آسمان نمیبارد/ ساترا نمیخواهد ناکام بماند
به گزارش ایسنا، مهدی فرجی، عضو مجمع تحلیلگران ساترا و رییس هیات مدیره کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری درباره ارزیابی عملکرد سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در سالهای اخیر، گفت: اکثر قریب به اتفاق آثاری که این روزها در شبکه نمایش خانگی مشاهده میکنیم و برای عموم مردم جذاب هستند، مشکلی از نظر مجوز ندارند و مورد تایید این سازمان هستند. بنابراین تجربه تولید نمایشخانگی نشاندهنده حضور مؤثر ساترا در این حوزه است.
تهیهکننده «نون خ» درباره نقش ساترا در تامین سلامت محتوایی شبکه نمایش خانگی با هدف فراهم کردن امکان استفاده خانوادهها از سریالها و برنامههای نمایش خانگی نیز بیان کرد: بحث سلامت محتوا نکته بسیار بااهمیتی است. بر کسی پوشیده نیست که ساترا در تأمین سلامت محتوا نقش بسزایی دارد. این نهاد نظارتی از مرحله تصویب فیلمنامه و تولید، نظارت خود را آغاز کرده و به سلامت محتوا توجه میکند و در مرحله صدور مجوز انتشار نیز به همین وظیفه خود ادامه میدهد.
فرجی خاطرنشان کرد: آنها که در ایران زندگی میکنند و با فرهنگ ایرانی-اسلامی رشد یافتهاند، در تولید آثار خود حدودی را رعایت میکنند. به عبارت دیگر آنها به صورت کاملاً بیقید و بند به تولید محتوا نمیپردازند. بنابراین نظارت ساترا و همچنین رویکرد اسلامی ایرانی تولیدکنندگان برنامههای شبکه نمایش خانگی در کنار هم، نقش مهمی در وضعیت فعلی شبکه نمایش خانگی دارد و امروز میتوانیم با خیالی آسودهتر به تماشای آثار نمایشخانگی بنشینیم و امیدواریم این روند ادامه یابد و تولیدات نمایشخانگی بهطور کامل با معیارهای پاک و اصولی پیش بروند. بر این نکته تأکید دارم که این تولیدات نباید جذابیت خود را از دست بدهند.
وی درباره مقبولیت ساترا در جامعه هنری و سینمایی هم اظهار کرد: هرچه پلتفرمها و سریالهای خانگی موفقتر باشند، در واقع ساترا نیز موفقتر است؛ بنابراین، ساترا تمایل ندارد که خود را ناکام بگذارد و از موفقیت بازبماند. باید راههای مناسب را برای تقویت این تعاملات پیدا کنیم و بر لزوم نزدیکی دیدگاهها تأکید کنیم. در نهایت، باید دوستی و رفاقتی میان تولیدکنندگان و نهادهای نظارتی ایجاد کنیم تا بتوانیم آثار جذاب و سالمی با کمترین میزان اشکال تولید کنیم.
او اضافه کرد: واقعیت این است که ساترا به عنوان یک نهاد نظارتی، یکی از مهمترین اهداف و مأموریتهای خود را تولید و انتشار محتوای سالم و قابل قبول، مطابق با فرهنگ غنی مردم ایران قرار داده است. اگر پلتفرمها به این توجهات عمل کنند و فرآیند سالمسازی را درون خود ایجاد نمایند، طبیعی است که در مراحل تولید و انتشار، آسیب کمتری متوجه محتوا خواهد شد. اگر ساترا مجبور به انتخاب میان جذابیت و محتوای سالم باشد، طبیعی است که اولویت اولش حفظ سلامت محتوا خواهد بود که ممکن است به آسیب دیدن جذابیت محصول منجر شود. بهترین راه برای تضمین این امر این است که خود پلتفرمها در مراحل فیلمنامهنویسی، تولید و انتشار، به ضوابط نظارتی توجه کنند و محصول را با تضمین و سلامت بیشتری برای انتشار آماده کنند.
فرجی سپس با اشاره به اهمیت آموزش در استانداردسازی تولیدات شبکه نمایش خانگی گفت: ما به عنوان کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری آمادگی خود را اعلام کردهایم و با ساترا توافقاتی داشته و قراردادی منعقد کردهایم. ما آمادهایم به آموزش همه افرادی که در پلتفرمها فعالیت میکنند، بهویژه کسانی که در حوزه محتوا تصمیمگیرنده هستند، بپردازیم. چه آنهایی که در مرحله فیلمنامه کار میکنند و چه آنهایی که در مرحله بازبینی و انتشار فعالیت دارند، ما این آمادگی را داریم تا دورههای آموزشی برای آنها برگزار کنیم.
وی افزود: ما میتوانیم از بهترین اساتید ملی و کشوری دعوت کنیم تا این آموزشها را ارائه دهند و بدین ترتیب کیفیت کار افزایش یابد و در عین حال جذابیت محتوا نیز حفظ شود. برگزاری جلسات آموزشی، کارگاهی و ورکشاپها از طریق کانون تهیهکنندگان میتواند برای پلتفرمها بسیار مؤثر باشد.
رئیس هیات مدیره کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری ایران تاکید کرد: ما نمیتوانیم منکر این واقعیت شویم که بخش مهمی از محتوای تولیدشده به سلیقه و نگرش فیلمسازان برمیگردد. سلیقههای آنها، نگرش و جهانبینیشان در تولید محتوا بسیار حائز اهمیت است. به نظرم در یک تعامل گامبهگام، پلتفرمها و ساترا میتوانند به هم نزدیکتر شوند و دیدگاههای یکدیگر را درک کنند.
مهدی فرجی در پایان درباره نقش هنرمندان در تامین سلامت محتوایی هم اینگونه گفت: هنرمندان در تأمین سلامت محتوا نقش اساسی دارند. در نهایت، همهچیز به هنرمندان بازمیگردد. از فکر اولیه تا مراحل کارگردانی و بازیگری. اگر هنرمندی وجود نداشته باشد امکان تولید محتوا از آسمان نمیبارد. بنابراین نقش هنرمندان بسیار برجسته است. بر این باورم که هنرمندان باید در تعامل بیشتری با دستگاههای نظارتی قرار گیرند و نباید آنها را دشمن یا مانع رشد خود بدانند. بلکه باید احساس کنند که ساترا نیز وظایفی دارد و تلاش میکند به این وظایف عمل کند.
* این گفتوگو در نشریه تخصصی ساترا با عنوان «کد» منتشر شده است.
انتهای پیام