استقبال نوجوانان از اعتکاف خط بطلانی بر القای دینگریزی و شکاف در جامعه
خبرگزاری مهر، گروه استانها – علی ستاری: طی دهههای گذشته یکی القائات در سطح جامعه ایرانی اسلامی توسط دشمنان اسلام، ایجاد این باور کاذب بوده است که نسلهای جدید جامعه ایران «دین گریز» هستند و از هر فرصتی برای مخالفت با تعالیم دینی استفاده میکنند.
«انقطاع بین نسلی» گزارهای غیر واقعی برای ایجاد شکاف در جامعه
برخی جریانها با ضرب و زور فراوان تلاش دارند تا در کنار تقویت گزاره فوق موضوع «انقطاع بین نسلی» یا «شکاف نسلی» را در جامعه به باور عمومی تبدیل کند.
مستحضر هستید که تمام رفتارها بر اساس افکار شکل میگیرند و اگر دشمن بتواند چنین شکافهایی را در افکار ما تثبیت کند خواه یا ناخواه به سمت عینیت بخشی به چنین موضوعاتی گام برخواهیم داشت از این رو خطر قبول کردن چنین موضوعات غیر واقعی از تحقق آن بیشتر است.
به تعبیر مقام معظم رهبری «دشمن دنبال این است که بر مغزها تسلط پیدا کند، اگر مغز یک ملت تصرف شود آن ملت سرزمین خود را دو دستی به دشمن تحویل میدهد.»
گزارههای شکاف بین نسلی و انقطاع نسلی در حالی توسط برخی از سیاستمداران و فعالان سیاسی و فرهنگی به اصطلاح روشنفکر مطرح میشود که رهبر معظم انقلاب اسلامی، چنین موضوعی را قبول ندارد.
آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی) تاکید دارند که «این حرفهای انقطاع نسلی و از این حرفهایی که میزنند، حرفهای روشنفکری داخل گعدههای روشنفکرانه است؛ واقعیتها غیر از این است.»
اعتکاف خط بطلانی بر القای دین گریزی و انقطاع در جامعه
«اعتکاف» یکی از مراسمهای عبادی در تعالیم اسلامی است که از گذشته وجود داشته است اما به برکت انقلاب اسلامی ایران، این آئین پر خیر و برکت در حال عمومی شدن در سطح جامعه ایرانی اسلامی است.
هر سال که به موسوم اعتکاف میرسیم، جمعیت جوانان و نوجوانان متقاضی حضور در مراسم معنوی اعتکاف بیشتر میشود و این یعنی دین گریز خطاب کردن نوجوانان بازی کردن در پازل دشمن است.
ضمیر پاک جوانان و نوجوانان در سطح اعلایی نسبت به امور جمعی خیر متمایل است و این موضوع را میتوان در پیادهروی اربعین، جمع آوری کمکهای مردمی به کودکان غزه و لبنان و این روزها در اعتکاف دید.
جوانان و نوجوانان به عنوان رویشهای جدید بیش از دیروز پای کار اسلام، نظام و جبهه مقاومت ایستادهاند و روز به روز بر ایستادگیشان افزوده میشود.
کمک جالب نوجوانان ۱۴ ساله بندرعباسی به محور مقاومت
عبدالمحمد یکی از نوجوانان ۱۴ ساله بندرعباسی است که نمودی عینی و راستین از رویشها در نسل جدید انقلاب است او با درک واقعی و تحلیل درست از نیاز جبهه مقاومت، از تعلق دنیوی خود گذشت تا به مردم غزه و لبنان کمک کند.
استقبال پرشور نوجوانان از اعتکاف در هرمزگان
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین حقانی مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک عید میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر، از استقبال بینظیر مردم استان هرمزگان از مراسم معنوی اعتکاف خبر داد.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر مساجد برگزارکننده اعتکاف، این مهم را نشان از رشد معنویت و تنوع مخاطبان دانست.
افزایش ۳۰ درصدی تعداد مساجد برگزار کننده اعتکاف نسبت به سال گذشته
حجتالاسلام حقانی اظهار کرد: امسال شاهد برگزاری مراسم اعتکاف در ۱۵۳ مسجد در سراسر استان هستیم که این تعداد نسبت به سال گذشته ۲۵ تا ۳۰ مسجد افزایش یافته است. این افزایش، نشان دهنده اقبال بیشتر مردم و همچنین تنوع در مخاطبان این مراسم معنوی است.
وی در ادامه به حضور پرشور نوجوانان در مراسم اعتکاف امسال اشاره کرد و افزود: خوشبختانه امسال شاهد حضور پررنگ نوجوانان در مراسم اعتکاف هستیم. ۱۷ مسجد ویژه نوجوانان پسر و ۲۶ مسجد ویژه نوجوانان دختر در استان فعالیت دارند که نشان دهنده توجه و علاقه نسل جوان به این مراسم الهی است.
حجتالاسلام حقانی همچنین به ابتکار مساجد در ایجاد فضایی مناسب برای حضور مادران و کودکان اشاره کرد و گفت: ۳ مسجد ویژه مادران و کودکان نیز در نظر گرفته شده است تا مادران بتوانند به همراه فرزندان خود در این مراسم معنوی شرکت کنند. همچنین، ۳ مسجد دانشجویی با رویکرد نخبگانی برای دانشجویان و اساتید با محتوای علمی و معنوی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر حضور نوجوانان در برخی شهرستانها، افزود: در برخی شهرستانها، حضور نوجوانان در اعتکاف با رشد چشمگیری همراه بوده است. به عنوان مثال، در یک شهرستان، تعداد نوجوانان شرکتکننده از ۵ نفر در سال گذشته به ۱۴۶ نفر در سال جاری رسیده است.
حجتالاسلام حقانی، تفکیک گروههای سنی و تخصصی شدن برنامهها را از دیگر اقدامات مثبت در برگزاری مراسم اعتکاف امسال برشمرد و افزود: تفکیک گروههای سنی و تخصصی شدن برنامهها، باعث شده تا هر گروه با توجه به نیازها و ویژگیهای خود از برنامهها استفاده کنند. این امر منجر به افزایش کیفیت و اثربخشی برنامهها شده است.
وی در پایان با اشاره به رصد و بررسی نقاط قوت و ضعف سال گذشته، تاکید کرد: امسال شاهد بهبود چشمگیر برنامه ریزی در مساجد هستیم که این امر نتیجه تلاشهای خودجوش مردمی و دغدغه مندی متولیان امر است.
القای دین گریزی بازی رسانهای دشمن است
مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به استقبال پرشور جوانان و نوجوانان از مراسم معنوی اعتکاف گفت: اینکه برخیها میگویند جوانان و نوجوانان علاقهای به تعالیم دینی ندارند همه بازیهای رسانهای دشمن است؛ در واقعیت شاهد تمایل بالای جوانان و نوجوانان به تعالیم دینی هستیم و رشد حضور مردم در مراسمهای اعتکاف گواه است که کشور به سرعت به سمت معنویت در حال حرکت است.
۹۰ درصد شرکت کنندگان در اعتکاف میناب نوجوانان و جوانان هستند
حجتالاسلام مفید سهرابی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی میناب، در گفتگو با خبرنگار مهر از استقبال گسترده جوانان و نوجوانان از برنامههای مذهبی و مراسم اعتکاف خبر داد و این موضوع را نشانهای از تمایل نسل جدید به تعالیم دینی و معنویت دانست.
وی با اشاره به حضور پرشور جوانان و دانشآموزان در مراسم اعتکاف امسال، اظهار کرد: امسال شاهد حضور ۴۱۰۰ نفر در مراسم اعتکاف بودیم که ۲۶۰۰ نفر از آنان خواهر و ۱۵۰۰ نفر برادر بودند. ۹۰ درصد شرکتکنندگان را جوانان و دانشآموزان تشکیل میدادند که این موضوع نشاندهنده علاقه و اشتیاق نسل جوان به برنامههای معنوی و دینی است.
نسل جوان به دنبال معنویت و ارزشهای اسلامی هستند
سهرابی افزود: جوانان امروز با حضور در مساجد و شرکت در مراسمهایی مانند اعتکاف، نه تنها به تقویت ارتباط خود با خداوند میپردازند، بلکه تحولات اجتماعی و فرهنگی چشمگیری را نیز رقم میزنند. این حضور فعال نشان میدهد که نسل جوان به دنبال معنویت و ارزشهای اسلامی است و این موضوع میتواند به رشد و تعالی جامعه کمک کند.
وی همچنین به نقش مساجد در جذب جوانان اشاره کرد و گفت: مساجد به عنوان مراکز معنوی و فرهنگی، همواره نقش بیبدیلی در تربیت نسل جوان داشتهاند. در دوران دفاع مقدس، مساجد به کادرسازی و پشتیبانی از جبهههای حق علیه باطل پرداختند و در دوران کرونا نیز به عنوان مراکز کمکهای مؤمنانه و خدمترسانی به مردم عمل کردند. امروز نیز شاهد هستیم که مساجد به عنوان پایگاههای معنوی، جوانان را به سمت تعالیم دینی و برنامههای مذهبی جذب میکنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی میناب با تأکید بر اهمیت اعتکاف به عنوان یک سنت دینی، خاطرنشان کرد: اعتکاف فرصتی است برای جوانان تا در خلوت با خداوند، به تقویت ارتباط معنوی خود بپردازند و از این طریق، مشکلات تربیتی و اجتماعی خود را حل کنند در سنوات گذشته خانوادههایی که فرزندانشان در اعتکاف شرکت کردهاند، تغییرات مثبتی در فضای خانه خود احساس کردهاند.
نسل جدید به دنبال هویتیابی و تعالی فکری و فرهنگی است
سهرابی در پایان گفت: حضور جوانان در برنامههای مذهبی مانند اعتکاف، نه تنها نشاندهنده علاقه آنان به معنویت است، بلکه بیانگر این است که نسل جدید به دنبال هویتیابی و تعالی فکری و فرهنگی است. این موضوع میتواند به عنوان یک الگوی موفق در جذب جوانان به برنامههای دینی و مذهبی مورد توجه قرار گیرد.
منبع: خبرگزاری مهر
این خبر توسط پرس دی گردآوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید