آسیب های فضای مجازی تبعات جبران ناپذیری برای خانواده ها به همراه دارد
سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هر چند که کلاهبرداریهای تلفنی کم شده، اما همچنان برخی از سوءاستفاده کنندگان، به اسم نهادها و دستگاههای مختلف با برقراری تماس تلفنی از افراد کلاهبرداری میکنند که شهروندان در این زمینه باید هوشیار بوده و به اینگونه تماسها اعتنایی نکنند.
رئیس پلیس فتا استان قم بیان کرد: برخی از کلاهبرداران در شبکههای اجتماعی و حتی در پیام رسان های داخلی به اسم پشتیبانی آن شبکه، پیامهایی به کاربران ارسال میکنند و از آنان درخواست کد دارند که به این دست از پیامها نباید توجهی کرد.
وی گفت: به شهروندان قمی توصیه میشود رمز دو مرحلهای خود را در شبکههای اجتماعی فعال کنند و به پیام پشتیبانهای جعلی اعتنا نداشته باشند.
فرازپور ادامه داد: برخی از کلاهبرداریهای مجازی مربوط به خریدهای اینترنتی است که کاربران به صفحات خرید اینترنتی نامعتبر که فاقد آدرس فیزیکی و شماره تماس محل کسب و کار هستند، نباید اعتماد کنند و پس از بررسی و صحت سنجی لازم خرید خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه ارسال لینکهای آلوده از بستر پیامکها با اجرای سیاستهای الزامی کم شده است افزود: امروز این لینک ها به سایت دیوار کوچ کردند که تاکید میشود کاربران به پیامهای تبلیغاتی تحریک کننده همانند وام فوری، کاریابی، سرمایه گذاری پرسود و لینکهای این تبلیغات در فضای دیوار اعتماد نکنند چرا که با کلیک کردن لینک، ممکن است تبعاتی برای آنان به دنبال داشته باشد و اطلاعات حساب بانکی و سایر اطلاعات شخصی آنان در معرض سواستفاده قرار گرفت.
وی در خصوص فعالیت در بستر رمز ارزها ابراز کرد: توکن ها اعتباری هستند که ایجاد و فروش آن کار مشکلی نیست و کاربران باید دقت کنند که رهگیری تراکنشهای رمزارزی خارج از کشور است و در صورت بروز کلاهبرداری پیگیری برای بازگرداندن پول بسیار سخت و دشوار است.
عدم توجه به تبلیغات سرمایه گذاریهای کاذب
وی گفت: دعوت به خرید رمز ارز و سرمایه گذاری در این حوزه زیاد شده و جذاب است و به همین دلیل کاربران باید دقت لازم را داشته باشند و با صرافیهای داخلی کار کنند و به تبلیغات سرمایه گذاریهای کاذب که هویت مشخصی ندارند توجه نداشته باشند.
رئیس پلیس فتا استان قم اضافه کرد: فناوریها برای سهولت زندگی انسانها است تا از این طریق انسانها به همدیگر نزدیک تر شوند و به کمک هم بیایند و در غیر این صورت میتواند برای افراد و جامعه خطراتی را به همراه داشته باشد و در این راستا باید قواعد فردی، درون خانوادگی و اجتماعی را رعایت کرد تا سلامت زندگی و آینده روابط اجتماعی افراد تضمین شود.
فرازپور گفت: فضای مجازی امروز به دنبال بهم زدن سبک زندگی ایرانی و اسلامی است و نباید اجازه داد که این اتفاق رخ دهد.
وی بیان کرد: گاهی فضای مجازی حتی موجب از بین رفتن بنیان خانوادهها میشود که در این زمینه باید مراقب بود تا این فضا به سبک زندگی ما صدمه نزند و امروز شاهد بروز این آسیبها هستیم که نوجوانان و جوانان را بیشتر از همه درگیر خود کرده است.
رئیس پلیس فتا استان قم افزود: کلاهبرداریها در فضای مجازی از نظر کمیت قابل توجه است، اما از کمیت بالاتر، مسائل دیگری مطرح بوده که موجب نگرانی جدی است.
وی گفت: قربانیان زیر ۱۸ سال در فضای مجازی آمار کمی ندارند که هر روز بر پیچیدگی روشهای سو استفاده از افراد افزودهتر میشود و این امر به خصوص برای دختران ما، بسیار نگران کننده بود و ممکن است زندگی فردی، خانوادگی و حتی آینده آنان را دچار تبعات جبران ناپذیری میکند.
فرازپور تاکید کرد: خانوادهها برای سبک زندگی خود باید قاعده داشته و مراقب آن باشند و نباید اجازه داد فضای مجازی عرف و حریمها را بین ببرد.
منبع: خبرگزاری مهر
این خبر توسط پرس دی گردآوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید