سند تنظیمی پدافند غیرعامل در استان نیازمند به روز رسانی است
به گزارش خبرگزاری مهر، سید محسن صادقی در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان که با حضور معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد، با اشاره به ماهیت سیاستگذاری اجرایی، هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل های این شورا، افزود: لازم است که به طور مستمر تهدیدات نو پدید حوزه نرم، نیمه سخت و سخت کشور توسط کمیته دائمی برآورد شود و برش استانی آن نیز مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد.
وی با بیان اینکه وظایف و حوزه های متداخل و مشترکی بین شورای پدافند غیرعامل با بعضی شوراهای دیگر وجود دارد که در کمیسیون های تخصصی باید مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: وظیفه اصلی شورای پدافند غیرعامل ارتقای توان بازدارندگی، ایمنی زیرساخت ها و بالا بردن تاب آوری اجتماعی در مقابله با تهدیدات ملی است.
استاندار زنجان گفت: تصمیمات و دستور العمل های پدافندی واقعاً به صورت حداکثری تنظیم شده و نه تنها چیزی بنام فقدان یا فقر تصمیم در این حوزه وجود ندارد، بلکه انباشتی از تصمیات حرفه ای در این حوزه وجود دارد که نیازمند راهبری اجرایی است و باید نوعی نظارت دائمی بر حسن اجرای دستور العمل ها صورت گیرد.
صادقی ادامه داد: قانون هفتم پنج ساله توسعه در ماده ۱۳۰ تصریح دارد که دستگاه ها مکلفند نسبت به پیشگیری از وقوع حوادث، کاهش آسیب پذیری ساختمان ها و تاسیسات زیر بنایی و افزایش توان بازدارندگی و تاب آوری زیر ساخت ها و همچنین بر حفاظت از امنیت فضای سامانه ها و زیر ساخت های الکترونیک در مقابل تهدیدات، اقدامات لازم را معمول دارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تهدیداتی که کشور با آن مواجه است و تهدیدات نو پدیدی که قطعاً در آینده با آن مواجه خواهیم شد، در حفاظت از بخش های مهم و زیرساختی مثل آب، سوخت، گاز و خدمات بانکی و نان نیاز به اولویت و توجه بیشتری وجود دارد.
استاندار زنجان با بیان اینکه قانون در این حوزه مجازات های استنکاف ها را مشخص کرده، ادامه داد: به نظر می رسد حوزه پدافند نیازمند عزم جدی مدیران دستگاهی است و تقریباً هیچ مانعی به لحاظ اعتباری، قانونی، رویه ها و روندها ندارد.
وی افزود: تاکید بر این است که ساختارهای پدافندی هر دستگاه به شکل جدی، مسائل، مشکلات و موانع آن دستگاه رو برآورد و به شورای پدافند غیر عامل استان انتقال دهد تا اگر نیاز به کمک دارد پیگیری شود.
صادقی با بیان اینکه طبق قانون هر دستگاه گزارش سالانه خود، از اقدامات پدافندی را جهت ارائه به دستگاه ملی خود و سازمان ملی پدافند غیر عامل، آماده کند، گفت: دبیرخانه شورا نیز به صورت دقیق، تقویم جدول اقدامات اجرایی را تنطغیم و پیگیری خواهد کرد.
در پایان این جلسه، سردار محمدعلی قمی، معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور حکم ریاست شورای پدافند غیر عامل استان را از طرف سردار جلالی رئیس سازمان ملی پدافند غیر عامل کشور به سید محسن صادقی استاندار زنجان اعطا کرد.
همه اقدامات دستگاهها باید بر اساس اسناد بالادستی از جمله سند توسعه انجام شود
معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: همه اقدامات دستگاهها باید بر اساس اسناد بالادستی از جمله سند توسعه انجام شود.
سرتیپ دوم پاسدار محمدعلی قمی افزود: شورای پدافند غیرعامل استان میبایست نسبت به ایفای نقش راهبری و نظارت بر عملکرد دستگاهها و حوزههای پدافند غیرعامل با برش استانی و دستگاهی اقدامات مدون و برنامهریزی شده را داشته باشد.
وی ادامه داد: طی یکسال گذشته قانون پدافند غیرعامل ابلاغ و به دستگاههای اجرایی ارسال شد که در این قانون وظایف دستگاههای اجرایی مشخص شده است.
قمی با بیان اینکه مسئولیت اجرای پدافند غیرعامل در سطح استان با استانداران است، افزود: از جمله اهداف پدافند غیرعامل برگشتپذیری توان، حفظ ارتقای آمادگی و کاهش آسیبپذیری است و این مهم میبایست در برنامه دستگاههای زیرساختی و خدماترسان باشد.
معاون بسیج و امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: امروز حوزه تهدیدات دشمن بسیار گسترده است و در کنار تهدیدات سایبری، زیستی و شیمیایی، در حوزههای مردم محور، کالبدی، الکترونیک و زیرساختی نیز این تهدیدات را شاهد هستیم.
قمی افزود: سازمان پدافند غیرعامل کشور در سال ۸۲ با ابلاغ رهبر معظم انقلاب تشکیل شد و ۲۲ سال است که این سازمان با هدف مقابله با تهدیدهای دشمن فعالیت می کند.
منبع: خبرگزاری مهر
این خبر توسط پرس دی گردآوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید