ایران: ادعای بی اساس دخالت تهران در دریای سرخ برای تشدید تنش در منطقه طراحی شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، «امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس شورای امنیت نوشت: موضع ایران در قبال یمن همواره ثابت و پایدار بوده است. از آغاز بحران در سال ۲۰۱۵، ایران از یک راه‌حل سیاسی برای حل مناقشه حمایت کرده و خواستار آتش‌بس فراگیر، گفت‌وگوهای فراگیر و فرایند صلح‌آمیزی که به حاکمیت و تمامیت ارضی یمن احترام بگذارد، شده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در ارتباط با وضعیت دریای سرخ، ایران بار دیگر بر تعهد خود برای تأمین ایمنی و امنیت خطوط کشتیرانی بین‌المللی تأکید می‌کند. اتهامات دخالت ایران در دریای سرخ، ادعاهای بی‌اساسی هستند که برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.

ایروانی تصریح کرد: اتهامات بی‌پایه مطرح‌شده از سوی نماینده رژیم صهیونیستی که با حمایت نزدیک‌ترین متحد خود یعنی ایالات متحده آمریکا همراه شده است، تلاشی آشکار برای انداختن مسئولیت اقدامات غیرقانونی و فعالیت‌های مخرب خود بر گردن ایران است. این رژیم متخاصم صهیونیستی است، نه ایران، که همواره سیاست تحریک و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده را دنبال کرده و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای محسوب می‌شود.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضوی مسئول در سازمان ملل متحد همواره به تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد پایبند بوده و در هیچ‌گونه فعالیتی که با قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت مغایرت داشته باشد، دخالت نداشته است. ازاین‌رو، ایران هرگونه نقض تحریم‌های تسلیحاتی یا دخالت در شعله‌ور کردن درگیری‌ها در یمن یا هر جای دیگر را قاطعانه رد می‌کند.

متن کامل نامه امیرسعید ایروانی به آنتونیو گوترش دبیر کل و خانم لیندا توماس گرینفیلد رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون اتهام زنی‌ها در نشست مربوط به بررسی تحولات یمن در شورای امنیت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مکاتبه حاضر در پاسخ به اتهامات بی‌اساس و دارای انگیزه‌های سیاسی مطرح‌شده از سوی نمایندگان ایالات متحده و بریتانیا، که با ترغیب و تحریک نماینده رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ ذیل دستور کار «تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی» (نشست ۹۸۲۹) ایراد شده‌اند، پاسخ دهم. ضمن رد قاطع تمامی اتهامات بی‌اساس علیه کشورم در این نشست، مایلم مواضع جمهوری اسلامی ایران را به شرح زیر یادآور شوم:

۱. اتهامات بی‌پایه مطرح‌شده از سوی نماینده رژیم صهیونیستی که با حمایت نزدیک‌ترین متحد خود یعنی ایالات متحده آمریکا همراه شده است، تلاشی آشکار برای انداختن مسئولیت اقدامات غیرقانونی و فعالیت‌های مخرب خود بر گردن ایران است. این رژیم متخاصم صهیونیستی است، نه ایران، که همواره سیاست تحریک و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده را دنبال کرده و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای محسوب می‌شود.

۲. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضوی مسئول در سازمان ملل متحد همواره به تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد پایبند بوده و در هیچ‌گونه فعالیتی که با قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت مغایرت داشته باشد، دخالت نداشته است. ازاین‌رو، ایران هرگونه نقض تحریم‌های تسلیحاتی یا دخالت در شعله‌ور کردن درگیری‌ها در یمن یا هر جای دیگر را قاطعانه رد می‌کند.

۳. جمهوری اسلامی ایران به‌شدت اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن، به‌ویژه حملات آن به غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی نظیر فرودگاه صنعاء و بندر الحدیده را که برای تحویل کمک‌های بشردوستانه حیاتی به مردم یمن ضروری هستند، محکوم می‌کند. این اقدامات غیرقانونی، که با حمایت مستقیم و همدستی ایالات متحده و بریتانیا صورت می‌گیرد، نقض فاحش منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، ازجمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی است. چنین اقدامات جنایت‌کارانه‌ای نه‌تنها صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر می‌اندازند بلکه بحران انسانی یمن را نیز تشدید می‌کنند.

۴. بسیار نگران‌کننده و درعین‌حال تناقض‌آمیز است که ایالات متحده آمریکا و بریتانیا به‌جای ایفای مسئولیت‌های خود به‌عنوان اعضای دائمی شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، به ارائه پوشش سیاسی و حمایت نظامی از اقدامات بی‌پروای رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند و همزمان اتهامات بی‌پایه‌ای را علیه ایران مطرح می‌کنند. این همدستی آشکار، رژیم صهیونیستی را برای ادامه اقدامات خود با مصونیت تشویق کرده و موجب شعله‌ور شدن درگیری‌های منطقه‌ای و تضعیف چشم‌اندازهای صلح پایدار در یمن تحت رهبری سازمان ملل شده است.

۵. موضع ایران در قبال یمن همواره ثابت و پایدار بوده است. از آغاز بحران در سال ۲۰۱۵، ایران از یک راه‌حل سیاسی برای حل مناقشه حمایت کرده و خواستار آتش‌بس فراگیر، گفت‌وگوهای فراگیر و فرایند صلح‌آمیزی که به حاکمیت و تمامیت ارضی یمن احترام بگذارد، شده است. در ارتباط با وضعیت دریای سرخ، ایران بار دیگر بر تعهد خود برای تأمین ایمنی و امنیت خطوط کشتیرانی بین‌المللی تأکید می‌کند. اتهامات دخالت ایران در دریای سرخ، ادعاهای بی‌اساسی هستند که برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.

۶. شورای امنیت نباید تحت تأثیر تبلیغات رژیم صهیونیستی قرار گیرد که درصدد انحراف توجه‌ها از جنایات مستمر و پاکسازی قومی توسط این رژیم آپارتاید در غزه است. درعوض، شورای امنیت باید به دلایل ریشه‌ای بی‌ثباتی در منطقه، که در صدر آن‌ها اشغال غیرقانونی، تجاوز، نقض‌های نظام‌مند و گسترده حقوق بین‌الملل و بی‌اعتنایی آشکار این رژیم به قطعنامه‌های شورای امنیت قرار دارد، بپردازد. نسل‌کشی مداوم این رژیم در غزه، امتناع آن از پایبندی به آتش‌بس در لبنان و تجاوزگری و توسعه‌طلبی بی‌وقفه آن، ازجمله اشغال اخیر بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه و ادامه اشغال غیرقانونی جولان سوریه، تهدیدی وجودی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود.

۷. شورای امنیت باید مطابق با مسئولیت خود ذیل منشور ملل متحد عمل کرده و قاطعانه برای پاسخگو ساختن رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان آن در قبال این نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل اقدام کند. قصور در این امر تنها اعتماد به سازمان ملل و توانایی آن برای اجرای مأموریت خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند. این قصور، بنیان‌های این سازمان را سست کرده و رژیم صهیونیستی را برای عمل به مصونیت تشویق می‌کند، و چرخه‌های خشونت و بی‌ثباتی در منطقه را تداوم می‌بخشد.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.

احترامات فائقه را تجدید می‌نماید.

منبع: خبرگزاری مهر