جهان > غرب آسیا و آفریقا

رویترز: پروژه نئوم عربستان چند تکه شده است



به گزارش ایسنا، منابع رسانه‌ای به نقل از افراد آگاه مدعی شدند که عربستان سعودی برخی از برنامه‌های بلندپروازانه خود برای ساخت «نئوم»، ابرشهری که در شمال غربی این کشور ساخته می‌شود را کاهش داده است تا رویدادهای ورزشی را که قرار است در سال‌های آینده در این شهر برگزار شود، در اولویت قرار دهد.

طبق گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» پروژه جدید ۵۰۰ میلیارد دلاری عربستان که به گفته سازمان دهندگان آن، وسعت این ابرشهر ۳۳ برابر شهر نیویورک است، برنامه ریزی شده بود تا یک شهر به طول ۱۷۰ کیلومتر که در یک خط مستقیم ساخته شده است (معروف به خط)، یک شهر هشت طرفه که روی آب شناور است و یک پیست اسکی با دهکده عمودی چین خورده، از جمله دیگر طرح‌های باشکوه را شامل شود.

این خبرگزاری به نقل از سه منبع مدعی شد که افزایش هزینه‌ها و نزدیک شدن سریع ضرب‌الاجل‌ها، مقامات سعودی را مجبور کرده است تا برخی از این طرح‌ها را کاهش دهند.

رویترز به نقل از یک مشاور آگاه مدعی شد: «زمانی که پروژه نئوم برای اولین بار به عنوان یک ایده مطرح شد، هزینه‌ها ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد شده بود. با این حال، شهر خطی به تنهایی بیش از یک تریلیون هزینه دارد و به همین دلیل برخی از برنامه‌ها و پروژه‌های آن کاهش یافته است.

یکی از منابع به این خبرگزاری گفت که کار روی شهر خطی اکنون صرفاً بر روی تکمیل امتداد ۲.۴ کیلومتری متمرکز شده است که شامل استادیومی است که انتظار می رود میزبان فینال جام جهانی ۲۰۳۴ باشد.

عربستان سعودی تنها کشوری است که برای میزبانی مسابقات فوتبال فیفا در سال ۲۰۳۴ مناقصه می‌کند و انتظار می‌رود طی رای‌گیری در ماه آینده به عنوان میزبان تایید شود.

این کشور در ماه اوت اعلام کرد که استادیوم نئوم، یکی از ۱۵ استادیومی که در مسابقات سال ۲۰۳۴ مورد استفاده قرار می گیرد، در داخل شهر خطی ساخته خواهد شد و ۳۵۰ متر بالاتر از سطح زمین قرار خواهد گرفت.

یکی از منابع به رویترز گفت: «برنامه‌های ساخت خط شهری در سپتامبر و اکتبر تغییر یافت تا استادیوم را در داخل خود قرار دهد زیرا برای جام جهانی از آن استفاده خواهد شد».

همان منبع گفت که پروژه نئوم «کوچک شده و به چند تکه شده است».

این منبع به رویترز گفت: «تفرجگاه کوهستانی برنامه ریزی شده تروجنا در اولویت قرار دارد، زیرا قرار است میزبان بازی های آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ باشد.»

دولت عربستان سعودی و نئوم به درخواست‌ها رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

کناره‌گیری مدیر پروژه نئوم

این تحولات پس از کناره‌گیری غیرمنتظره «نظمی النصر» به عنوان مدیر اجرایی نئوم صورت می‌گیرد.

دو منبع آگاه به رویترز گفتند که این کناره‌گیری تا حدی به دلیل ناتوانی او در تحقق اهداف کلیدی بوده است.

نصر با مدیریت نئوم شهرت وحشتناکی به دست آورده بود. طبق گزارشات رسانه‌های غربی، او به خود می‌بالید که از همه «مانند برده» استفاده می‌کرد و می‌گفت: «وقتی آنها مرده می‌افتند، من جشن می گیرم. من پروژه هایم را اینگونه انجام می دهم.»

مستندی که ماه گذشته با عنوان «افشای پادشاهی: داخل عربستان» (Kingdom Uncovered: Inside Arabia) منتشر شد، نشان داد که کارگرانی که در پروژه شهر خطی کار می‌کنند مجبور می‌شوند ساعات کاری طاقت‌فرسا را ​​بسیار فراتر از محدودیت‌های قانونی کار کنند.

به گفته یک خبرنگار مخفی، کارگران به طور منظم بیش از حداکثر ۶۰ ساعت کار می کردند، از جمله اضافه کاری که هر هفته طبق قوانین عربستان تعیین شده بود.

بسیاری از کارگران نیز مجبور شدند با اتوبوس سه ساعته بدون دستمزد رفت و آمد کنند تا به محل احداث این پروژه در بیابان برسند و به شیفت طولانی خود برگردند، که باعث شد همگی فقط حدود چهار ساعت بخوابند.

کلان شهر نئوم یکی از محورهای راهبردی چشم انداز ۲۰۳۰ «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان برای دور کردن این کشور اتکا به نفت و افزایش شهرت آن در صحنه جهانی است.

در همین راستا، نشریه انگلیسی «میدل ایست آی» در ماه می به نقل از یک افسر اطلاعاتی سابق عربستان گزارش کرد که به افسران امنیتی سعودی دستور داده شده است که از نیروی مرگبار برای کشتن افرادی که در برابر اخراج از مناطق در نظر گرفته شده برای شهر مقاومت می کردند، استفاده کنند.

دولت عربستان سعودی متهم شده است که اعضای قبیله هویطات را که قرن ها در منطقه تبوک زندگی می کردند، به زور آواره کرده است تا راه را برای ساخت نئوم باز کند.

تاکنون این اتهامات اثبات نشده است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا