سوریه به این زودیها روی آرامش را نخواهد دید
مهدی خورسند در گفتوگو با ایسنا با اشاره به پیشرویهای رژیم صهیونیستی در سوریه اظهارکرد: رژیم صهیونیستی سالهای زیادی از ناحیه بلندیهای جولان ضربات مهلکی را از محور مقاومت خورده و یکی از رویاهای اسرائیل گرفتن بخشهای زیادی از سوریه و لبنان است و میخواهد خود را به بخشهایی از عراق هم برساند تا رویای از نیل تا فرات خود را تحقق بخشد.
وی افزود: ما ایرانیها ضربالمثلی داریم به این عنوان که “تغاری بشکند ماستی بریزد، جهان گردد به کام کاسهلیسان” واقعیت امروز رژیم صهیونیستی مصداق این ضربالمثل است که از فضای بهوجودآمده ناشی از تحولات سوریه، نهایت بهره را برای اهداف ژئوپلیتیکی و توسعه جغرافیایی سرزمینهای اشغالی خود میبرد. بنابراین رژیم صهیونیستی سودای الحاق مناطق بیشتری از سوریه را در سر دارد. البته همان طور که این پیشرویهای رژیم صهیونیستی به سوریه در منافات با اهداف و استراتژیهای بلند و والای محور مقاومت است، در بینکشورهای غیرمقاومت هم مخالفینی دارد.
این تحلیلگر مسائل بینالملل ادامه داد: به طور مثال ترکیه علیرغم اینکه از تغییر حکومت سوریه به وجد آمده، اما با توجه به اینکه سودای نوعثمانگرایی و توسعه سرزمینهای ترک را دارد، پیشروی صهیونیستها در سوریه را خلاف اهداف خود میبیند. این به دلیل دنیاطلبی و وجود منافعی است که رژیم صهیونیستی و ترکیه در مقابل یکدیگر در منطقه غرب آسیا دارند. ایدئولوژی آنها اشغال سرزمینی و احیای تفکرات موهوم است که قطعا در مقابل یکدیگر به مشکل بر خواهند خورد.
خورسند با بیان اینکه بنابراین سوریه محل تعارض قدرتهای منطقهای است، عنوان کرد: علاوه بر اسرائیل و ترکیه، امارات و قطر نیز ورود پیدا خواهند کرد و از سمت دیگر عربستان هم تحرکات خود را شروع کرده است. آمریکا در سوریه دنبال منافع خود است و ایران و روسیه نیز اهداف همسوی خود را در این کشور دارند. بنابراین سوریه روی آرامش را در آینده نزدیک به خود نخواهد دید و اکنون آبستن حوادث پرتلاطمی در روزها و هفتههای آینده است.
وی با اشاره به عدم ایستادگی گروههای حاکم بر سوریه در برابر تجاوزات صهیونیستها به این کشور، بیان کرد: این گروهها تصورشان این است که اگر موضع قاطعی در مقابل رژیم صهیونیستی نگیرند، منافعشان بهتر تامین خواهد شد. اسرائیل یک وعده توخالی به گروه جولانی داده مبنی بر اینکه به پشت مرزها باز خواهد گشت، اما در حقیقت رژیم پایگاههایی را ایجاد کرده و به نظر میرسد استقرار دائمی را در جنوب سوریه دنبال میکند و بعید به نظر میرسد که ما در روزها و هفتههای آینده شاهد عقبنشینی رژیم صهیونیستی از سوریه باشیم.
این تحلیلگر مسائل بینالملل اضافه کرد: به نظر میرسد جولانی به این وعدههای توخالی غرب و رژیم صهیونیستی دل خوش کرده تا فعلا به زعم خود از سمت غرب مشروعیت بگیرد. جولانی با این امتیاز دادنها به دنبال مشرعیت گرفتن از غرب است و این دوامی نخواهد داشت و خیلی زود با سیلی صهیونیستها از این خواب و خیالات خوش بیدار خواهد شد.
خورسند در خصوص موضعگیری کشورهای عربی و همسایگان سوریه نسبت به حوادث این کشور، گفت: کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس منافع متعارضی در سوریه دارند. به طور مثال قطر با امارت در سوریه رقابت میکند و عربستان نیز با هر دوی اینها در رقابت است. بنابراین ممکن است گروههای تروریستی متعدد و جدیدی در سوریه روی کار بیایند و با تحریرالشام درگیر شوند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد چون کشورهای عربی نمیتوانند با هم کنار بیایند، این منافع متعارض آنها را دچار مشکلات بسیار زیادی خواهد کرد که شاید نمودش تحولات عجیب و غریب آینده سوریه باشد. در نشست عقبه اردن نیز دیدیم که کشورهای عربی تجاوزات اسرائیل به سوریه را چندان محکوم نکردند و اساسا هم از سردمداران دنیای عرب که بقای خود را در وادادگی در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا میدانند، انتظار دیگری نباید داشت.
این تحلیلگر مسائل بینالملل عنوان کرد: تا چند وقت پیش تمام دنیا جولانی را یک تروریست میشناخت و اکنون قرار نیست که با یک تغییر و تحول در سوریه، به یکباره یک تروریست به یک رهبر کت شلواری قابل پذیرش در دنیا تبدیل شود. جولانی عصاره تفکرات رهبران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است. گروههای تروریستی هر کدام با هدایت یکی از کشورهای منطقه فعالیت میکنند و باید اهداف آنها را پیاده کنند. جولانی نمیتواند در پیاده کردن اهداف و منافع همه کشورها موفق باشد و لذا آن کشورها گروههای جدیدی را روی کار خواهند آورد و به همین دلیل است که میگوییم تنشها در سوریه ادامه دارد.
انتهای پیام