استان ها > خراسان رضوی

تحت تاثیر هیچ فشاری برای انتخاب مدیران نیستیم



غلامحسین مظفری شامگاه ۱۱ آذرماه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به سفرهای خود به شهرستان‌های استان، اظهار کرد: در شروع کار، علی‌رغم اینکه اطلاعات نسبتا کاملی از استان داشتم، اما به دلیل برنامه‌ریزی برای پیشبرد اهداف بلندمدت، نیازمند اطلاعات به‌روز و مستقیم بودم. برداشت بنده این بود که اگر بتوانیم از نزدیک سفر کنیم و مسائل را ببینیم، برای خود من آورده خوبی دارد. روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه را فشرده به ۲۸ شهرستان رفتیم و سعی کردیم سفرها بدون تشریفات باشد. در هر شهرستان ۲ جلسه داشتیم،‌ یکی با نمایندگان و ائمه جمعه و دیگری با فعالان سیاسی و مدنی. 

وی افزود: از واحدهای صنعتی و پروژه‌ها بازدید داشتیم که برای خود من مثبت و مفید واقع شده است. نیازمند برنامه‌ریزی جدی هستیم تا از ظرفیت استان استفاده و مشکلات را رفع کنیم. من تا مشکلات و مسائل را نمی‌دیدم، درک درستی از آنان نداشتم و مواجه شدن با این مسائل دردآور بود.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت زائرپذیری استان بیان کرد: این امتیاز بسیار بزرگ خراسان رضوی است که در جوار امام رضا (ع) هستیم. این فرصت باید مورد توجه باشد. باید زیرساخت‌ها را به نحو مطلوبی ایجاد کنیم تا زائران با روحیه بهتری از شهر بروند. از مجموعه آستان قدس گرفته تا شهرداری مشهد و شهرهایی که در مسیر ورود زائر قرار گرفته‌اند، باید آمادگی خود را افزایش دهند. 

مظفری با بیان اینکه راه دسترسی به خراسان رضوی خوب نیست، اضافه کرد: راه غرب، شمال و جنوب ترافیک بسیار سنگینی دارد و میزان آزادراه ما نزدیک به صفر است. در کشور آزادراه‌های زیادی ساخته شد، اما ما عقب ماندیم. لذا در این زمینه باید تلاش مضاعف داشته باشیم. آزادراه حرم تا حرم مسیر خوبی است، اما به لحاظ فنی و ترافیکی و کاربری باید از مشهد به سمت تهران و قم شروع می‌شد.

وی ادامه داد: راه‌اندازی قطار سریع‌السیر سال‌ها مورد بحث است و مورد تاکید رهبری نیز قرار دارد. ۲ جلسه در تهران طی این مدت برگزار کردیم. قطار سریع‌السیر مشهد-تهران تبدیل شده به مشهد به قم و اصفهان و متاسفانه از اصفهان هم شروع شده است. کار درستی به لحاظ فنی نشده و اگر قرار باشد مسیر توجیهی داشته باشد، باید از مشهد به تهران باشد. 

استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: خدمت رئیس‌جمهور گفتیم در خراسان هر ۳ سال یکبار میزبان جمعیتی به اندازه تمام ایران هستیم و باید برای اداره استان نگاه ملی حاکم باشد. بر این اساس خواهش داشتم که اختیارات ویژه برای اداره استان به ما تعلق گیرد. در مقطعی دولت در شهر قم قریب به ۴۰۰۰ پارکینگ ساخت، در حالیکه در مشهد مشکل اصلی ما پارکینگ است. پارکینگ اطراف حرم رواق است و به جهاتی تردد در زیرگذر مورد سوال است. شهرداری پارکینگ ۱۴۰۵ واحد پارکینگ افتتاح کرد، اما شهرداری و آستان قدس رضوی باید بیش از این حد ظرفیت را به کار گیرند.

مظفری‌ با بیان اینکه چالش اصلی مشهد آب است، گفت:  بحرانی‌ترین وضعیت کشور در شهر مشهد است. آبخوان مشهد و سفره‌های زیرزمینی آب مشهد شرایط بحرانی دارند و باید هر تلاشی برای کاهش بحران انجام شود. باید به دشت تعادل‌بخشی داشته باشیم و برداشت را کم کنیم. میزان بارندگی ما کم است و در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته‌ایم. انتقال آب از خارج از حوزه باید صورت گیرد که برای صنعت از دریای عمان است و برای شرب هم به همین شکل باید آب تامین شود. 

وی با بیان اینکه انتقال آب از ارتفاعات هزار مسجد در حال انجام است، افزود: پساب تصفیه‌شده باید به غرب مشهد برود و به عنوان جایگزین برای چاه کشاورزی استفاده شود. در حوزه کشاورزی ما باید شرایط جدید ایجاد کنیم. جهاد کشاورزی باید الگوی کشت متناسب با اقلیم منطقه داشته باشد و نباید در خراسان کشت با نیاز آب بالا انجام شود. باید به سمت کشت گلخانه‌ای برویم و آبیاری تحت فشار جواب نمی‌دهد.

استاندار خراسان رضوی در رابطه با ناترازی انرژی بیان کرد: خراسان رضوی مازاد تولید انرژی دارد، اما چون شبکه است، باید ارسال کنیم. در این زمینه باید تدبیری اتخاذ شود. با تولید انرژی نو، بخشی از ناترازی جبران می‌شود. در خراسان رضوی واحدهای صنعتی به این سمت رفته‌اند. درخواست من این است که مقداری مراقبت و صرفه‌جویی کنیم. برق و انرژی سرمایه سنگینی است و راه میانبر برای رفع ناترازی، انرژی خورشیدی است که البته قیمت تولید آن بالااست.

مظفری با اشاره به مشکل حاشیه‌نشینی در خراسان رضوی عنوان کرد: حاشیه‌نشینی یک معلول است، زیرا در روستا و شهرهای دورتر نتوانستیم شرایط مطلوب ایجاد کنیم تا مردم به مشهد و دیگر شهرها مهاجرت نکنند. کلات ۴۵ هزار جمعیت دارد و ۱۶۰ هزار نفر از این شهر مهاجرت کرده و در حاشیه مشهد ساکن شده‌اند. اگر امکانات فراهم شود، تصمیم به مهاجرت گرفته نمی‌شود. باید شرایط فراهم شود تا حاشیه‌ شهر شرایط مناسب داشته باشد.

وی با اشاره به افزایش سریع جمعیت گلبهار، اظهار کرد: این اتفاقی مثبت است که البته باید روی آن نظارت شود. بینالود جانمایی خوبی ندارد و اگر ۱۰ کلیومتر به سمت نیشابور رفته بود، به لحاظ اقلیم در شرایط خوبی قرار می‌گرفت. البته ما نمی‌توانیم شرایط را به طبیعت تحمیل کنیم و باید با آن همراه شویم. 

بخش عمده صنعت استان در دست بخش خصوصی است

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه خوشبختانه بخش عمده صنعت استان توسط بخش خصوصی احداث، مدیریت و بهره‌برداری می‌شود، گفت: بخش خصوصی نیاز به کمک و مساعدت ویژه دارد. یکی از بحث‌های جدی رفع موانع است که همکاری دستگاه‌های اجرایی و تسهیلات مالی را می‌طلبد. در مصارف و منابع بانکی تراز خوبی نداریم و از متوسط کشور پایین‌تر هستیم. اگر متوسط نسبت مصارف به منابع ۸۵ درصد در کشور است، در خراسان رضوی به ۷۲ درصد می‌رسد. 

مظفری با اشاره به وجود معضل آلودگی در استان، بیان کرد: بخشی از دفاتر واحدهای بزرگ صنعتی که عموما دولتی هستند، خارج از استان قرار دارند. یعنی آلایندگی ناشی از این صنایع، سهم استان است و منافع اقتصادی آن به خارج از خراسان رضوی می‌رسد. باید دفاتر شرکت‌ها و واحدهای تولیدی به استان منتقل شود. ذخایر و منابعی در استان داریم که ملی است و باید توسعه استان از محل ذخایر و معادن صورت گیرد. معادن سنگان ۳۴ درصد ظرفیت معدنی کشور است و سهم ما از این ظرفیت، از ۲۰ میلیون تن برداشت‌شده، تنها ۲ میلیون تن است.

وی با بیان اینکه زنجیره تولید ما کامل نیست، عنوان کرد: جنوب خراسان و شرق استان به واسطه وجود معادن باید محور توسعه شرق و محل فرآوری کانی و فلزات باشد و زنجیره تولید را کامل کنیم. روزی بیش از هزار تریلی از جاده دو طرفه خواف عبور می‌کند. صادرات ما بد نیست و رشد صادراتی خوبی داشتیم. اما رشد صادرات نیازمند توسعه زیرساخت‌هاست. به لحاظ موقعیت جغرافیایی استثنا هستیم و کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب یک ظرفیت ویژه است. اما انتظار ما این است که به این ظرفیت‌ها توجه شود. سرعت راه‌آهن ما بسیار پایین است. باید آزادراه و بزرگراه داشته باشیم و همه انرژی خود را برای آن قرار دهیم. تحرک خوبی در مجموعه ساخت راه و راه‌آهن اتفاق افتاده و نیازمند منابع بیشتری هستیم.

استاندار خراسان رضوی در رابطه با ورزش استان بیان کرد: ورزش به همه شئونات زندگی مربوط است. در حوزه ورزش‌های همگانی کارهای خوبی صورت گرفته، ولی نیاز ما در حوزه ورزش بیشتر از این‌هاست. مخصوصا در ورزش‌های حرفه‌ای، خراسان صاحب برند بوده است. مذاکرات خوبی داشتیم تا از ظرفیت موجود به خوبی استفاده کنیم. امکانات و زیرساخت‌های خوبی داریم. نباید غفلت بکنیم و باید از ظرفیت نخبگان و پیشکسوتان بهره ببریم.

مظفری با تاکید بر اینکه مشورت یک ضرورت برای حل مشکلات است، گفت: برای اینکه از ظرفیت نیروهای انسانی استفاده کنیم، باید ساختارهای لازم را ایجاد کنیم. ساختار اتاق فکر را داریم و در قالب اتاق مشورتی و اتاق فکر، مجموعه‌ها ساماندهی شده است. حوزه اقتصادی، بهداشت، خیرین، ورزش، هنرمندان، آب و کشاورزی ساماندهی شدند و ساختار خوبی وجود دارد. 

وی با اشاره به انتصابات صورت‌گرفته، اظهار کرد: بخشی که در اختیار ما قرار دارد، در حال انجام است. تعدادی از فرمانداران باقی خواهند ماند و تعدادی عوض شدند. در ادارات کل موضوع متفاوت است و مطابق قانون باید وزیر گزینه را به استاندار معرفی کند و استاندار نظر دهد.  از اختیار خود به خوبی استفاده می‌کنم و تحت تاثیر هیچ فشاری برای انتخاب مدیران نیستیم و مدیرانی انتخاب خواهیم کرد که شاخص‌های مدنظر برای انجام کار را داشته باشند. هر حرفی مطرح می‌شود، سندیت ندارد و تا به قطعیت نرسم، نظر خود را اعلام نخواهم کرد.

برای نخستین بار اجلاس اکو در شهری غیر از پایتخت کشورها برگزار می‌شود 

استاندار خراسان رضوی با اشاره به برگزاری اجلاس اکو در مشهد، عنوان کرد: اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو اکو برای اولین بار در غیر از پایتخت کشورها برگزار می‌شود. عزیزان در وزارت خارجه زحمت اصلی را متقبل شدند و از همه ظرفیت‌ها استفاده کردیم. برای استان و شهر مهم است تا بخشی از توانمندی و ظرفیت را به افراد متولی نشان دهیم.‌ این اجلاس بزرگ‌ترین اجلاس در طول تاریخ مشهد است و از این فرصت باید استفاده کنیم. نمایشگاهی در محل اجلاس از توانمندی استان در حوزه دانش‌بنیان داریم که فرصت مناسبی برای معرفی استان است.

مظفری با بیان اینکه سهم خراسان از مسکن ملی ۳۶۴ هزار مسکن بوده تعریف شده است، افزود: مقدمات ۱۹۰ هزار از مسکن‌ها فراهم شده و متوسط پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد است. در مسکن مهر نیز ۱۲۰ هزار واحد سهم خراسان بود که ۱۲ هزار واحد آن مشکلاتی دارد. البته مشکلات ۴۰۰۰ واحد حل شده و ۸۰۰۰ واحد هم مسائل حقوقی دارند.

وی با اشاره به شعار دکتر پزشکیان مبنی بر وفاق ملی گفت: خوشحالیم که دکتر پزشکیان شعار وفاق ملی را طرح کردند. هیچ تردیدی نیست که برای توسعه کشور به وفاق ملی متعهد هستیم. باید از همه ظرفیت‌ها در جهت منافع ملی استفاده کنیم و تجربه نشان داده هیچ جریانی نمی‌تواند کشور را به تنهایی اداره کند و اگر می‌خواهیم اتفاق خوبی در کشور رخ دهد، باید از همه ظرفیت و فرصت‌ها استفاده کنیم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا