تنها برای گونه کبوتر وحشی پروانه شکار صادر شد
حسین اکبری در گفتوگو با ایسنا درباره صدور پروانه شکار در استان اصفهان، اظهار کرد: در راستای بهرهبرداری پایدار و خردمندانه از گونههای کبوتر وحشی و پیشگیری از افزایش تخلفات شکار و صید و بهرهگیری از همکاری و مشارکت شکارچیان قانونمند در حفاظت از تنوع زیستی با رعایت تمام قوانین و مقررات شکار و دستورالعمل ابلاغی که از سازمان حفاظت محیطزیست آمده است و متناسب با شرایط زیستبومهای استان و لحاظ محدودیتهای مکانی و زمانی، امسال پروانه شکار تنها برای گونه کبوتر وحشی صادر شد.
وی افزود: این پروانه شکار برای سه گونه کبوتر چاهی، کبوتر کوهپایه و کبوتر جنگلی است. تعداد شکاربانان افزایش نیافته است و به همین دلیل در صدور پروانه شکار محدودیتهای زمانی و مکانی لحاظ شده تا به نوعی افراد در زیستگاههای غیرمجاز وارد نشوند. این پروانه شکار از تاریخ ۲۳ آذر تا ۵ بهمنماه به مدت ۴۵ روز معتبر است و شکارچیان تنها در روز جمعه هر هفته مجاز به شکار هستند و اگر کسی غیر از روز جمعه حتی با پروانه اقدام به شکار کند مرتکب تخلف شده است و برابر قانون با آن برخورد خواهد شد.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیطزیست استان اصفهان، تصریح کرد: شکار گونه کبوتر وحشی تنها در زیستگاههای آزاد و غیر حفاظت شده مجاز است و در مناطق شکار ممنوع و حفاظت گاههای خصوصی و مشارکتی و حاشیه رودخانه زایندهرود ممنوع است.
اکبری در پاسخ به این سؤال که چرا پروانه شکار برای گونههای کبک و تیهو صادر نشده است، گفت: صدور پروانه شکار برای هرگونه از پرندهها در کمیته کارشناسی بررسی میشود. چند سال بود که هیچ پروانه شکاری حداقل در استان اصفهان صادر نمیشد و خشکسالی ها تأثیر زیادی بر این مهم داشت. اما به هر حال سازمان محیط زیست باید پاسخ مناسبی به شکارچیان قانونمند دارای سلاح مجاز میداد و جمعیت گونه کبوتر نسبت به جمعیت کبک و تیهو بیشتر است. این نکته هم باید در نظر داشته باشیم که کبک و تیهو بیشتر با زیستگاههای گونههای دیگر مانند پستانداران چهارپا در ارتباط هستند به همین دلایل این محدودیتها لحاظ شده است.
وی ادامه داد: محدودیت و ممنوعیتها تأثیرات مثبتی دارد، اما پدیده شکار غیرمجاز به هر حال وجود دارد و صدور پروانه شکار با رعایت فاکتورهای زیادی صادر میشود و باید شرایط زیستبومها را در نظر بگیریم. در کل، برایند این فاکتورها به این نتیجه ختم شده که تنها برای کبوتر وحشی پروانه شکار صادر شود چراکه اگر قرار بود همان محدودیتهای قبلی اعمال میشد شکار غیرمجاز هم افزایش مییافت. ۸۸ درصد مناطق جز زیستبومهای آزاد هستند و وقتی نیرو و امکانات کم باشد پدیده شکار غیرمجاز هم طبیعی است و اگر این محدودیتها ادامه مییافت ممکن بود که شکارچیان قانونمند هم به سمت شکار غیرمجاز بروند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، خاطرنشان کرد: شکارچیان در استان اصفهان در هر دوره از شکار خود و در همان روز جمعه تنها مجاز به شکار سه قطعه کبوتر وحشی هستند. همچنین دورههای آموزشی برای شکارچیانی که درخواست پروانه شکار داشتهاند را برگزار کردهایم و شکارچیان ملزم به حضور در این دورهها هستند. در این دورهها تمام ملاحظات شکار مجاز به متقاضیان آموزش داده میشود.
انتهای پیام