خطر منفی شدن نرخ رشد جمعیت آینده ایران را تهدید میکند
به گزارش خبرنگار مهر، طیبه احمدزاده بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نرخ رشد جمعیت برآیندی از موارد افزاینده جمعیت یعنی موالید و مهاجرت به داخل کشور و موارد کاهنده جمعیت یعنی مرگومیر و مهاجرت به خارج از کشور است که به درصد بیان میشود، بهطور مثال ایران در سال ۱۳۶۵ بالاترین نرخ رشد جمعیت یعنی ۳.۹ درصد را داشته است که به معنی افزایش حدود ۴ نفر به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت در آن سال است.
رئیس گروه جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: نرخ رشد جمعیت باید همیشه مثبت باشد تا کشور پویایی و جوانی خود را حفظ کند، اما متأسفانه با اجرای سیاستهای تنظیم خانواده و کاهش موالید از سال ۱۳۷۰ و استمرار آن به مدت ۳۰ سال در کشور، شاهد کاهش چشمگیر نرخ رشد به ۰.۶ درصد در سال ۱۴۰۰ بودهایم.
احمدزاده ادامه داد: پیشبینی روند نرخ رشد جمعیت ایران اصلاً مطلوب نیست بهطوریکه طبق پیشبینیهای آماری اگر ایرانیها روند کنونی کاهش موالید هر سال نسبت به سال قبل را ادامه دهند، حدود سال ۱۴۱۵ نرخ رشد جمعیت به صفر و پسازآن منفی خواهد شد؛ به صورتی که ایران در سال ۱۴۵۰ نرخ رشد (۱.۵۶-) را تجربه خواهد کرد که به معنی کاهش شدید سالانه جمعیتی خواهد بود.
وی اظهار داشت: طبق آمارها، اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در تثبیت یا افزایش میزان باروری در کشور تأثیرگذار بوده است و بعد از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۹ درصد الگوی فرزند سوم، ۲۸ درصد الگوی فرزند چهارم و ۵۱ درصد الگوی فرزند پنجم در کشور افزایش یافته است.
وی گفت: اعطای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری، تخصیص زمین، بیمه رایگان مادران باردار فاقد بیمه و فرزندانشان تا پنجسالگی، درمان رایگان کودکان کمتر از هفت سال بخشی از مشوقهای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.
رئیس گروه جوانی جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: در راستای موضوع جوانی جمعیت و بهمنظور ارتقای نگرش جمعیتی کارکنان دانشگاه، معاونت بهداشت کارگاههای آموزشی با موضوعات آخرین روند اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و چرایی بحران پیری جمعیت ایران در سایت مرکزی و پردیس برگزار کرد.