استان ها > گیلان

کاروان ۱۵۰۰ کامیونی محرومیت زدایی بازسازی می شود



سردار حمید دامغانی امروز، ۴ آذرماه جلسه اجرایی دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان گیلان، میرزا کوچک جنگلی را شناسنامه مردم این دیار دانست و اظهار کرد: تاریخ گیلان سراسر حماسه و ایثار و ظلم ستیزی و وطن پرستی و ولایتمداری است.

وی با اشاره به برگزاری نمایش رزمی – فرهنگی «جلوه های عاشقی» در شهرستان های گیلان در آستانه دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان، افزود: به برکت شهدا این نمایش ها را با استقبال گسترده مردم اجرا و حماسه های هر شهرستان در دوران دفاع مقدس را روایت کردیم.

فرمانده سپاه قدس گیلان از کادرسازی هنر انقلاب اسلامی در استان خبر داد و تاکید کرد: در نمایش های «جلوه های عاشقی» از هنرمندان بومی استفاده کردیم و صفر تا صد کار در استان انجام شد.

دامغانی با اشاره به کمیت، کیفیت و خلاقیت در اجرای برنامه های دومین کنگره شهدای استان، خاطرنشان کرد: یکی از حماسه های ماندگار و بی نظیر مردم گیلان در دوران دفاع مقدس اعزام بیش از ۱۵۰۰ کامیون پشتیبانی به جبهه ها در یک روز بود که به دنبال بازسازی این حماسه هستیم.

وی از تغییر رویکرد اعزام کمک های مردمی استان خبر داد و بیان کرد: با عنایت شهدا، اعزام حداقل ۱۵۰۰ کامیون از کمک های مردمی در یک روز و یک تاریخ را برای محرومیت زدایی تدارک دیده ایم.

نگهداری از ۳۳ هزار سند شهدای گیلان

محمدرضا داوطلب، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان نیز، با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۱۲۰۰ یادواره شهدا در استان برگزار می شود، عنوان کرد: یادواره های شهری و روستایی در بخش، شهر و شهرستان برگزار می شود.

وی گیلان را دارای رتبه نخست در برگزاری یادواره های شهدا دانست و افزود: ۲۰۰۰ یادواره دانش آموزی و دانشجویی نیز برگزار کردیم.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان با بیان اینکه ۲۲۰ هزار سند از شهدا شامل تصویر و وصیتنامه و دست نوشته و… و حدود سه هزار اثر فیزیکی داریم، عنوان کرد: آثار شهدا به صورت الکترونیکی در فضای مجازی قابل دسترسی برای عموم جامعه است.

وی با اشاره به نگهداری ۳۳ هزار سند از شهدا در مرکز اسناد ایثارگران استان، اضافه کرد: تا کنگره دوم که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار می شود، بر آثار فرهنگی و هنری و ادبی حوزه ایثار و شهادت استان افزوده می شود.

داوطلب با بیان اینکه برای نخستین بار از هوش مصنوعی برای بازسازی تصاویر شهدا استفاده کردیم، ادامه داد: ۶۵ درصد تصاویر شهدا را بازسازی کردیم و تا پایان سال به ۹۰ درصد می رسد.

وی از بازسازی موزه شهدای گیلان با نمایش ۱۰۰۰ اثر عینی از ۱۲۰ شهید شامل لباس و اشیا خبر داد و بیان کرد: ۲۰۰۰ اثر دیگر داریم که به مرور به نمایش گذاشته خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان از انجام ۴۵۰۰ مورد ضبط مصاحبه با خانواده شهدا در قالب «اسناد افتخار» خبر داد و تاکید کرد: از ۱۶ هزار والدین شهدای استان، فقط دو هزار نفر در قید حیات هستند.

داوطلب با بیان اینکه وصیتنامه ۲۳۰۰ شهید استان در قالب هفت جلد تولید می شود، اضافه کرد: تاکنون پنج جلد آن رونمایی شده و دو جلد باقی مانده تا کنگره دوم رونمایی خواهد شد؛ کتاب فرهنگ اعلام ۷۱۷۵ شهید استان نیز تدوین و چاپ شده است.

وی گلزارهای شهدا را مراکز فرهنگی دانست که امکان زیارت مجازی ۱۲ گلزار فراهم شده و تصریح کرد: تولید هشت مستند فاخر از شهدا طی دو سال گذشته انجام شده و تولید پنج مستند دیگر در سال جاری دنبال می شود.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا