به گزارش خبرنگار مهر، علی عبدالعلی زاده شامگاه سه شنبه در حاشیه بازدید از مجتمع بندری آستارا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متأسفانه کاهش آب دریای خزر یکی از معضلاتی است که به طور جدی در چند سال اخیر ما و کشورهای همسایه را دچار مشکل کرده و بنادر شمالی ما برای حل این مشکل نیازمند لایروبی متناوب هستند.
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریا محور با بیان اینکه در بندر آستارا و بنادر دیگرمان تلاش این است که لایروبیها گسترش پیدا کند و تلاش میکنیم تمامی بنادر را به حالت عادی برگردانیم، افزود: در آستارا دستگاه لایروب مستقر است و امروز هم که بازدیدی از مجتمع بندری این شهرستان داشتیم لایروبی در حال انجام است که باید با سرعت و در کمترین زمان به سرانجام برسد و رونق اقتصادی در این بندر شکوفا شود.
وی با اشاره به اینکه تلاش دولت این است که همه بنادر کشور رونق پیدا کند، گفت: در این راستا باید با کشورهای همسایه خزر وارد گفتگو شویم و راه حل های مشترکی برای پیشگیری از خسارتهای کاهش آب داشته باشیم و حتی میتوانیم از طریق رها سازی آب پشت سدهایی که روی سرشاخههای رودخانههای مختلف کشورها ذخیره شده به طراز آب در دریای خزر کمک نمائیم.
عبدالعلی زاده به تحولات اقتصادی در پیرامون دریای خزر اشاره کرد و گفت: مبادله کالا بین شرق آسیا و اروپا روز به روز بیشتر شده و میتوان گفت همه کشورها به سمت اقتصاد فعال و شکوفا رفتهاند که در نتیجه این تحولات حمل ونقل کالا نیز در دریای خزر امنیت بالایی پیدا کرده و حجم آن افزایش پیدا کرده است.
دولت از ظرفیتهای دریایی استقبال میکند
وی ادامه داد: ما نیز باید با دقت به این موضوع نگاه کنیم و میتوانیم از این فرصت استفاده کرده و شاخهای از رفت و آمد کالا بین شرق آسیا و اروپا را از بندر آستارا در شمال کشور تا مرز ترکیه و اروپا به خود اختصاص دهیم که این امر هم قابلیت استراتژیک کشور را بالا برده و هم اشتغال خوبی در کشور ایجاد میکند.
نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریا محور به بحث گردشگری دریایی اشاره کرد و گفت: در بحث گردشگری باید اقدامات عملی صورت گیرد و این اقدامات باید در همه آبهای سرزمینی ما به طور جد پیگیری شود که در این خصوص مصمم هستیم که گردشگری را در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان راه اندازی کنیم و با کشتیهای مسافربری بتوانیم مسافران را به دریا برده و جاهای مختلف دریایی و جزایر خود را به گردشگران نشان دهیم.
وی اضافه کرد: بهترین سرمایه گذاری برای ما در آبهای جنوبی و شمالی است که کشتیهای گردشگری دریایی خریداری، اجاره و ساخته شود و همچنین از تورهای خارجی جهت ورود به بحث گردشگری دعوت شود.
عبدالعلی زاده ادامه داد: ظرفیت دریایی و ساحلی ما بسیار مهم و اساسی است و تأکیدات رهبری در این خصوص باید لحاظ شود و طبق رهنمودهای ایشان در خصوص اقتصاد دریا محور در همه زمینهها اقدام نمود.
وی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری در کشور گفت: یکی دیگر از پتانسیلهای ما در دریا پرورش ماهیان خاویاری است که نمونه بارز آن را در شهرستان آستارا شاهد هستیم و دولت از همه این قبیل اقدامات با همه توان استقبال و حمایت خواهد کرد.
نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریا محور بیان کرد: پرورش و حمایت از ماهیان خاویاری میتواند به عدم انقراض ماهیان در دریای خزر کمک کند و ما از آن استقبال میکنیم.
منبع: خبرگزاری مهر