قهرمانی: علیه پالایشگاه‌های متخلف در حوزه سوخت پرونده کیفری تشکیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس کل دادگستری هرمزگان به همراه دادستان مرکز استان از پالایشگاه‌های نفت و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان بازدید کرد و اقدامات این مجموعه‌ها در حوزه مقابله با قاچاق سوخت از مبدأ را مورد بررسی قرار داد.

قهرمانی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص انرژی در کشور و تأکیدات ریاست قوه قضائیه، رئیس جمهور و سایر مسئولان ارشد کشوری و با توجه به شرایط خاص استان هرمزگان و تأثیر آن در تأمین انرژی کشور، در هفته‌های اخیر هم دستگاه قضائی و هم مجموعه دولت برنامه‌هایی جدی در راستای مقابله با قاچاق سوخت و جلوگیری از هرگونه انحراف و فساد در این حوزه را در دستور کار خود قرار دادند.

وی افزود: طی چند روز اخیر به همراه دادستان و مسئولان مرزبانی استان بازدیدهای متعددی از پهنه دریایی آلوده به قاچاق سوخت داشتیم که در بازدید اول متأسفانه وضعیت نامطلوبی مشاهده شد که بر این اساس تصمیمات ویژه‌ ای در شورای تأمین استان اتخاذ شد.

قهرمانی تصریح کرد: خوشبختانه تغییر تاکتیک‌های مقابله‌ای مرزبانی و فراجا باعث شد که در بازدید دوم با کاهش چشمگیر حضور لنج‌های سوختی در دریا مواجه باشیم و شرایط خوبی را شاهد باشیم.

رئیس کل دادگستری هرمزگان خاطرنشان کرد: باید اقدامات مقابله‌ای استمرار یابند تا از تاراج سرمایه‌های ملی و ناترازی انرژی جلوگیری شود.

این مقام قضائی با تأکید بر اینکه تشدید اقدامات مقابله‌ای در حوزه دریا نیاز به تقویت امکانات و تجهیزات دریابانی و مرزبانی دارد، گفت: طبق بررسی‌ها و استعلاماتی که از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی صورت گرفته است، در ۶ روزی که نیروهای دریابانی در منطقه مستقر شده اند نسبت به مدت مشابه هفته قبل ۳ میلیون لیتر در انبارهای شرکت پخش فرآورده‌های نفتی صرفه جویی سوخت داشتیم و به موازات آن جاده‌ها هم خلوت تر شده اند.

رئیس شورای قضائی استان هرمزگان با بیان اینکه باید اقدامات مقابله‌ای استمرار داشته باشد گفت: تنها از طریق هم افزایی میان دستگاه‌های متولی و بسیج همه امکانات در جهت مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی می‌توانیم از هدر رفت منابع کشور جلوگیری کنیم.

رئیس کل دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات و تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با قاچاق سوخت در حوزه تولید و پخش فرآورده‌های نفتی اشاره کرد و گفت: باید در حوزه‌های مذکور نظارت جدی تری داشته باشیم.

وی افزود: در حوزه نیروگاه‌ها و دستگاه‌های اندازه گیری در انبارهای نفت و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی چالش‌های جدی وجود دارد و متأسفانه پالایشگاه‌ها، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، خطوط لوله و اسکله‌ها تجهیزات اندازه گیری از جمله میتر به تعداد کافی در اختیار ندارند و بر این اساس لازم است که وزارت نفت، پالایشگاه‌ها و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در این خصوص تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

قهرمانی گفت: در نتیجه بازدیدهایی که دو سال قبل انجام شده است و از طریق تذکرات، مکاتبات و مصوباتی که ابلاغ شد باید دستگاه‌های اندازه گیری یا به اصطلاح میتر در تمامی اماکن مذکور نصب می‌شد ولی متأسفانه در این خصوص اقدام قابل توجهی انجام نشده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه با نصب تجهیزات دقیق و استفاده از فناوری روز ما می‌توانیم ضمن اطلاع از انحراف مصرف فرآورده‌های نفتی از قاچاق سوخت در این حوزه جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: بر این اساس دستگاه قضائی مجدد به موضوع لزوم نصب دستگاه‌های اندازه گیری یا میتر در پالایشگاه‌ها با هدف جلوگیری از سرقت و قاچاق فرآورده‌های نفتی از مبدأ ورود کرده و دادستان مرکز استان هم علیه پالایشگاه‌های دولتی و بخش خصوصی و هم مسؤولان دولتی که از این موضوع تخلف کرده اند، پرونده کیفری تشکیل خواهد داد.

وی با تأکید بر اینکه پیشگیری و مقابله با قاچاق نیازمند عزمی همگانی است، گفت: علاوه بر دستگاه قضائی و پلیس و ضابطین، دیگر دستگاه‌ها از جمله وزارت نفت، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، گمرک و بنادر و سایر حوزه‌ها نیز باید وظایف حاکمیتی و نظارتی خود را انجام دهند تا بتوانیم از انحراف در توزیع و مصرف فرآورده‌های نفتی جلوگیری کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

این خبر توسط پرس دی گرداوری شده است

خروج از نسخه موبایل