کیفی سازی فرآورده‌های سنگین پالایشگاه ها چشم انداز برنامه هفتم توسعه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق عظیمی فر بعدازظهر جمعه در نشست با فعالان اقتصادی استان مرکزی اظهار کرد: ظرفیت‌های استان مرکزی، با توجه به شمار بالای واحدهای تولیدی، قابل توجه است و همواره در صنعت نفت پروژه‌هایی مرتبط با ساخت تجهیزات و مهندسی در حال انجام بوده است.

وی با اشاره به اینکه صنعت نفت با مجموعه‌های صنعتی استان مرکزی رابطه مستقیم دارد، افزود: مؤثرترین اقدامی که می‌توان برای کمک به صنایع انجام داد، زنده نگه‌داشتن جریان توسعه در صنعت نفت است اما به دلیل محدودیت‌های حاکم بر کشور ازجمله محدودیت منابع، تحقق این امر بسیار دشوار است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران رویکرد محوری حوزه نفت، با اشاره به اینکه فعال کردن طرح‌ها برحسب اولویت است، گفت: در پروژه کک‌سازی موانعی وجود دارد که در وهله نخست صدور مجوز زیست محیطی است که با پیگیری و رسیدگی مسئولان مربوطه قابل حل است، همچنین مانع دوم تأمین منابع مالی پروژه است که در سالیان گذشته به دلیل تغییر نحوه قیمت گذاری خوراک و روابط مالی پالایشگاه‌ها و دولت، حجم قابل توجهی به مطالبات پالایشگاه‌ها از دولت اضافه شده است.

معاون وزیر نفت گفت: طبق چشم انداز و تکلیف قانون برنامه هفتم، پالایشگاه‌ها موظف هستند تا کیفی سازی فرآورده‌های سنگین خود را به سرانجام برسانند و در صورت عدم انجام آن، تبعات حقوقی و قانونی متوجه آنان خواهد شد و پیگیری برای حل موانع پروژه‌ها منوط به تمرکز بر ظرفیت‌های داخل استان است و هدف رفع موانع و امضای توافقنامه تا پایان سال جاری است.

وی گفت: در حوزه داخلی سازی این حوزه لازم است اولویت برای ساخت قطعاتی که در داخل کشور میسر است، باشد و می‌طلبد با پیگیری و نظارت بر عملکرد پروژه‌ها و جلوگیری از تعویق و تأخیر در انجام پروژه‌ها مانع هدر رفت منابع مالی، ملی و کاهش مشکلات شد.

منبع: خبرگزاری مهر

خروج از نسخه موبایل