راه اندازی سامانه مسیر؛ آمار طلاق در جامعه بالا است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن ابراهیمی عصر پنجشنبه در آئین تحلیف و اعطا مجوز مشاوران خانواده و راه اندازی سامانه مسیر در استان مازندران گفت: مشاوران خانواده در عرصه سخت و تنش زایی فعالیت می‌کنند که بدون هیچ چشمداشت اقتصادی و با دلسوزی در عمل به قرآن کریم که بشارت داده اگر خانواده‌ای را به زندگی برگردانید، بشریت را احیا می‌کنید، قدم برداشته و به زعم من مانند شهدا، فداکارانه تلاش و از خود گذشتگی می‌کنند.

حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: کلان پروژه‌ای فی مابین قوه قضائیه، سازمان بهزیستی و دیگر سازمان‌های مرتبط در جهت هم افزایی و هم گرایی در قالب تفاهم نامه‌های گوناگون جهت تحکیم نهاد خانواده در دستور کار قرار دارد که راه اندازی سامانه مسیر، بخشی از این پروژه و نقطه عطف و جهش آن است.

وی با اشاره به اینکه اگر مشاوره قبل از ازدواج درست صورت گیرد شاهد کاهش آمار طلاق خواهیم بود خاطر نشان کرد: سامانه مسیر مجهز به هوش مصنوعی است که بناست مشاوره قبل از ازدواج با کمک آن صورت گیرد و این کار روایی آزمون‌های پیش از ازدواج را تا بیش از ۸۰ درصد افزایش خواهد داد.

وی با بیان اینکه سامانه تصمیم باید همراه با سامانه مسیر در جهت کاهش آمار طلاق مورد استفاده قرار گیرد گفت: کلیه فعالیت‌های مشاوران در سامانه، شفاف خواهد بود و تراکنش‌ها به صورت برخط و حرفه‌ای است، بنابر این مشکل مالی نخواهیم داشت و همچنین با در نظر گرفتن داشبوردهای مدیریتی، ارزیابی عملکرد، ارجاع هوشمند دعاوی خانواده بر اساس رتبه بندی از مزایای دیگر این سامانه است که در روند کار، مراکز مشاوره را مورد دقت و نظارت قرار می‌دهد.

ابراهیمی در پایان گفت: در دنیایی که نسبت به خانواده هماورد آغاز شده و قرائت جدیدی از خانواده را نشر می‌دهند، مشاوران خانواده، سربازان عرصه تحکیم خانواده هستند زیرا با استحکام نهاد خانواده است که حیات بشریت جریان خواهد داشت.

در ادامه جلسه عباس پوریانی رئیس کل دادگستری استان مازندران گفت: اعتقاد من بر این است مسئولان بر اساس وظیفه و تکلیفی که در قانون اساسی مشخص شده و با احساس مسئولیت و استفاده از ظرفیت‌های مردم، در کنار هم با پیشگیری، چاره اندیشی کرده و آسیب‌های موجود در جامعه را به حداقل برسانیم زیرا با افزایش بزه، امنیت روانی جامعه دچار چالش خواهد شد.

وی با اشاره به آمار بالای طلاق در جامعه بیان داشت: یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی موجود، مربوط به اختلافات مهم‌ترین بنیان جامعه یعنی خانواده است که اگر پیشگیری‌های لازم صورت نگیرد، دامنگیر تمام مردم خواهد شد، همانطور که در حال حاضر نوجوانانی داریم که دارای سابقه‌های فراوان بوده و جز مجرمین حرفه‌ای محسوب می‌شوند.

پوریانی با بیان اینکه قوه قضائیه در تحکیم خانواده و جلوگیری از طلاق بسیار دغدغه مند است، گفت: اگر اخلاق در جامعه جاری باشد، به راه‌های قانون نیاز پیدا نخواهیم کرد، زیرا قانون همان اخلاق مداری است.

رئیس کل دادگستری مازندران خاطر نشان کرد: اگر به سند تحول قضائی عمل کنیم یقیناً بسیاری از مشکلات از بین خواهد رفت، به طور مثال ایجاد مراکز مشاوره برای طلاق است که اگر اصولی انجام شود قطعاً نتایج روشنی خواهیم داشت، اگر مشاورین در نحوه صحبت، شیوه کار، ظاهر مناسب با حفظ شئونات قانونی و روانشناسی دقت کنند و با کلام نافذ و تأثیر گذار که هنر روانشناس است با مراجعین در ارتباط باشند، قطعاً تأثیر گذاری بیشتر خواهد بود.

پوریانی در پایان با اشاره به اینکه هدف قوه قضائیه با دادن ابلاغ به مراکز مشاوره، قدم برداشتن در صلح و سازش بوده است گفت: نگاه شما باید در قالب دستور العملی که از جانب قانونگذار به شما محول شده است اصلاح ذات البین و خروجی مراکز مشاوره کاهش آمار طلاق باشد و مسلماً مرکز مشاوره‌ای که بیشترین سازش را داشته باشد مشخص و تشویق خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

این خبر توسط پرس دی  گردآوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید